Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Pověsti a legendy

Tajemný Olgoj Chorchoj: Smrtící bestie pouště Gobi, nebo pouhý mýtus?

Olgoj Chorchoj, tajemný tvor pouště Gobi, je středem řady legend a pověstí. Někteří ho popisují jako smrtícího červa, který se plazí pískem, jiní tvrdí, že je to jen legenda mongolských starousedlíků.

V Srbsku exhumovali upíra aby mu probodli srdce a tělo spálili na hranici

Příběh sedláka Petra Plogajoviče z roku 1725, jehož úmrtí vyvolalo v srbské vesnici upíří hysterii. Ta skončila, až když mu bylo kůlem probodnuto srdce a jeho tělo spáleno na hranici.

Kostlivci a další přízraky ožívají na Vyšehradě

Pojďme se podívat na přízraky a podivné bytosti, které činí Vyšehrad tajemným. Psychotronici tvrdí, že se pod ním nachází tajné a neprobádané prostory. Je tu také sestava kamenů zvaná Čertův sloup. Ta odkazuje na legendu o kanovníkovi, který propadl hazardu. A kolem nedaleko stojící Rotundy sv. Martina se to prý po nocích hemží prapodivnými přízraky.

Lidožraví obři – Vraždící monstra nejen české mytologie

Obři lidožrouti v české mytologii a legendách různých kultur. Přečtěte si jejich zajímavé příběhy a zjistěte, jak se stali součástí literárního světa, včetně děl J. R. R. Tolkiena a řeckého eposu Odysea.

Jak to bylo s biblickou potopou světa a máme se bát, že přijde znovu?

Noemova archa a mýtus o celosvětové potopě. Jaké jsou historické kořeny slavného příběhu a spekulace, že by se podobná katastrofa mohla v budoucnosti opakovat?

Kančendženga: Hora, kde bydlí bohové a vichřicemi trestají neuctivce

Hory, kde bydlí bohové! Kančendženga, neohrožený strážce Himálaje, vzbuzuje úctu i hrůzu. Lámové varují před jeho hněvem, kdy vichřicemi trestá každého, kdo neprojeví úctu tomuto posvátnému vrcholu.

Mýtus o zlatém pokladu na Šumavě: Legenda nebo skutečnost?

Mýtus o zlatém pokladu na Šumavě přitahuje generace lidí. Ale je tento příběh jen legendou nebo skutečností? Odpověď možná není tak důležitá, jako cesta za objevením bohatství tohoto kouzelného kraje.

Blaník: Tajemná hora plná legend a mýtů

Objevte tajemství Bájné hory Blaník: legendy, pověsti a záhady, které obklopují tento výjimečný geografický útvar. Sledujte jeho historii, mystiku a neuvěřitelné příběhy.

Thorovo kladivo: Symbol síly, ochrany a nevyčerpatelné životní energie přírody

Thorovo kladivo, nejvýznamnější nordický symbol, ochrání vás před útoky a poskytne mocnou podporu. Zjistěte více o jeho původu a symbolice.

Ostrov panenek v Mexiku: Záhadná a děsivá turistická atrakce plná visících panenek!

Isla de las Muñecas neboli Ostrov panenek je záhadnou a děsivou turistickou atrakcí v Mexiku, která je plná stovek visících panenek. Legenda praví, že tyto panenky zavěsil farmář, aby uklidnil ducha utopené dívky, což z návštěvy ostrova dělá velmi strašidelný zážitek.

Věznice jménem Křivoklát

Vězeňská cela na konci světa, tak nějak by se dal charakterizovat Křivoklát - původně dřevěný lovecký hrad, jehož první zmínky spadají do roku 1109....

Šokující odhalení na Orlíku: Duchové, tajemné rituály a ztracený poklad!

Tajemství zámku Orlík odhaleno: Prozkoumejte poutavý příběh od dob loupežníků přes paranormální události a spiritistické rituály, až k legendám o skrytých pokladech. Zavedeme vás do hlubin fascinující historie a nevysvětlitelných záhad, které se vinou kolem tohoto majestátního zámku nad Vltavou.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Záhada Betlémské hvězdy: historické teorie a astronomické hypotézy

Betlémská hvězda, jedno z největších tajemství historie, fascinuje vědce a teology po celá staletí. Seznamte se s různými historickými, astronomickými a teologickými teoriemi, které se snaží objasnit povahu a význam tohoto enigmatického jevu, známého také jako Vánoční hvězda.

Mořské panny nebo kapustňák?

Tajemná mořská panna v Grónsku: V březnu roku 2013 zaznamenala skupina potápěčů záhadné zvuky pod vodou a následně se setkala s neznámým tvorem. Měla tato podivná bytost něco společného s mimozemšťany pozorovanými na souši?

Broumovské stěny a jejich tajemné rytiny – historie vytesaná do kamene

Broumovské stěny jsou impozantní skalní útvary na severovýchodě České republiky, které skrývají záhadné rytiny a nesou tajemství dávných kultur. Odhalte s námi tajemné vzkazy a příběhy, které nám naši předci zanechali z dávných dob.

Santa Claus a Krampus: mezi vánočními legendami a mimozemskými tajemstvími

Prozkoumejte hloubku vánočních legend: Odhalujeme skryté spojitosti mezi tradičními postavami jako jsou Santa Claus a Krampus a možnými paralelami v mimozemské mytologii, které přinášejí nový pohled na tyto oblíbené vánoční postavy.