Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Historie

Na duchy ani farář nestačil

Paranormální události v jihočeském Sepekově: Pan Josef je svědkem záhadných jevů, zjevení mlhavých postav a tajemných hlasů v kuchyni starého domu. Vše zřejmě souvisí s historií místa a požárem, který tu vypukl v roce 1912. V okolí domu byly pozorovány i další záhadné úkazy.

Mitchell-Hedgesova křišťálová lebka a její záhadný původ

Mitchell-Hedgesova křišťálová lebka, známá také jako Lebka zkázy, je jedním z nejzáhadnějších artefaktů spojených s mayskou civilizací. Objevena byla v roce 1927 v Belize a dodnes fascinuje svou detailní zpracovaností a tajemnými legendami. Přestože moderní věda naznačuje její možný novější původ, lebka zůstává symbolem lidské fascinace tajemstvím starověkých kultur.

Edward Kelley: Kontroverzní alchymista a jeho fascinující příběh

Edward Kelley, alchymista a okultista, je známý svými pokusy o přeměnu obyčejných kovů na zlato. Proslavil se díky spolupráci s Johnem Deem a svou kontroverzní kariérou, která zahrnovala obvinění z podvod; a krádeže.

Významnými ulicemi Staré Prahy: Příběhy a tajemství

Praha je město plné historie, tajemství a příběhů. Ve Staré Praze, srdci českého hlavního města, najdeme řadu významných ulic, které jsou svědky času a historie. Každá z nich má svá vlastní tajemství a příběhy, které jsou předávány z generace na generaci.

Turínské plátno: Od obrazu Ježíše k vědeckým otázkám

Turínské plátno: Záhadný artefakt s vyobrazením muže zanechává otázky týkající se jeho původu a pravosti. Objevte historii této relikvie a přečtěte si o výsledcích vědeckých studií, které nahlížejí do jeho tajemství.

Ve stopách tajemného Máchova dopisu

Na naší planetě existují místa, která mnozí záhadologové považují za brány do jiných světů. Ve většině případů se jedná o energeticky bohaté lokality, které...

Jsme potomky Keltů?

První historické zmínky o Keltech zapadají do řecké literatury a objevují se asi kolem roku 500 před naším letopočtem. Tehdy Keltové obývali rozlehlá území...
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Nadbytečná kila zkuste rozchodit

Téma hubnutí a obezity je stále aktuální a mnoho lidí se snaží hubnout pomocí různých zaručených diet, tablet a posiloven. Nicméně v dnešním článku se dozvíte, že hubnutí lze úspěšně docílit i bez těchto věcí. Klíčem k úspěchu je jednoduchá rovnice: příjem energie musí být menší než její výdej.

Záhada Betlémské hvězdy: historické teorie a astronomické hypotézy

Betlémská hvězda, jedno z největších tajemství historie, fascinuje vědce a teology po celá staletí. Seznamte se s různými historickými, astronomickými a teologickými teoriemi, které se snaží objasnit povahu a význam tohoto enigmatického jevu, známého také jako Vánoční hvězda.

Jsme potomky Keltů?

První historické zmínky o Keltech zapadají do řecké literatury a objevují se asi kolem roku 500 před naším letopočtem. Tehdy Keltové obývali rozlehlá území...

Cháron – převozník duší v řecké mytologii

Cháron, významná postava řecké mytologie, je znám jako převozník duší do podsvětí. Jeho role, symbolické zobrazení v umění a literatuře, nás fascinuje již po staletí. Seznamte se s jeho příběhem a významem.