Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Fantasy film

Hermiona válčí s magickým světem: Jedna čarodějka obrací vzhůru nohama práva skřítků!

Ve světě Harryho Pottera bojuje Hermiona Grangerová za práva skřítků, magických bytostí zneužívaných jako levná pracovní síla. Založením Společnosti Proti Utrácení Elfům-Winky (S.P.E.W.) se snaží upozornit na sociální a etické problémy v čarodějnickém světě, odrážející reálné otázky spravedlnosti, rovnosti a aktivismu.

Za hranice filmové hudby: Jak James Horner vytvořil soundtrack pro Avatara

James Horner, proslulý skladatel filmové hudby, vytvořil pro film Avatar jedinečný a inovativní soundtrack. Hudba ve filmu hraje klíčovou roli, přenáší diváky do jiného světa a odráží bohatou biodiverzitu a kulturu Pandory.

Jak se Sauronova zbraň – Prsten moci – stala nejikoničtějším prvkem fantasy literatury

Prsten moci je jedním z nejvýznamnějších prvků fantasy literatury. Tento artefakt symbolizuje moc, korupci a touhu, a jeho příběh strhává pozornost čtenářů po celém světě. Jak se stal ikonou? Pojďme se na to podívat.

Šokující proměna Sméagola: Od milého hobita k temnému Glumovi

Transformace Sméagola na Gluma v Tolkienově díle Pán prstenů je fascinující studií lidské psychologie. Proměna z krotkého hobita na zvrácenou bytost skrze posedlost mocí ilustruje principy racionalizace a disociativní identity.

Harry Potter a Kámen mudrců: Jak to všechno začalo

Příběh mladého kouzelníka jménem Harry Potter zaujal celý svět. Jak to vše začalo s první knihou série - Harry Potter a Kámen mudrců? Ponořme se do kouzelného světa plného dobrodružství.

Snění a vize v Zaklínačském světě

Ve světě Zaklínače od Andrzeje Sapkowského hrají sny a vize klíčovou roli. Odhalují budoucnost, dávají hrdinům směr a odkrývají minulost. Nejznámějšími postavami se schopností vidět sny a vizie jsou Geralt a Ciri.

Hobbiti: Mýtické bytosti Středozemě

Hobbiti jsou fascinující bytosti z Tolkienovy Středozemě. Tito malí tvorové, známí pro svá velká chodidla a lásku k pohodlí, jsou plni odvahy a dobrodružství. Přestože jsou poklidní a tiší, hobbiti jako Bilbo a Frodo Pytlík ukázali, že i ti nejmenší mohou mít velký vliv.

Čarodějnický sport: Vše, co potřebujete vědět o famfrpálu

Famfrpál, oblíbený čarodějnický sport z řad knih o Harry Potterovi, je napínavá hra plná zábavy a vzrušení. Ponořte se do světa famfrpálu, seznámejte se s jeho pravidly, historií, nejznámějšími týmy a zjistěte, jak se tento sport přenesl i do světa mugglů.

Nedoceněné postavy v Pánu Prstenů: Kdo zaslouží více pozornosti a proč?

Pán prstenů je svět plný komplexních a fascinujících postav. Některé z nich však často zůstávají v pozadí. Přečtěte si o těch, kteří zaslouží více pozornosti.

Hlubší význam symboliky v Avatarovi

Film Avatar z roku 2009 je mistrovským dílem nejen po stránce technologického pokroku, ale i díky své hloubce. Obsahuje řadu silných symbolů, jako je strom života představující propojenost všeho živého, bioluminiscenční světlo symbolizující duchovní energii, nebo avatar jako zosobnění transformace a adaptace. Všechny tyto symboly nám nabízejí hlubší pohled na naši vlastní existenci.

Jak by vypadal jízdní řád vlaku na nástupišti 9 3/4?

Zastavte se na londýnském nádraží King's Cross a prozkoumejte tajemství nástupiště 9 3/4. Odhalte jedinečný jízdní řád Bradavického expresu a magické záhady, které čekají na každého fanouška Harryho Pottera.

Průvodce rasami Středozemě: Od elfů po hobity

V úchvatném světě J.R.R. Tolkiena objevujeme nesčetné rasy a druhy bytostí. Tento průvodce vám představí hlavní rasy Středozemě, od elfů až po obyvatele rovněž oblíbené rasy hobitů.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Stříbrňáci – česká rarita mezi mimozemšťany

Na počátku devadesátých let pozorovali zpravidla nezávislí svědkové podivné, asi jeden a půl metru vysoké postavy, zahalené ve stříbřité mlhovině. Jedním z očitých svědků...

Nejtajemnější teorie Ericha von Dänikena: Život před námi

Švýcarský spisovatel Erich von Däniken je známý díky svým kontroverzním teoriím o mimozemšťanech a jejich roli v lidské historii. Jednou z jeho nejtajemnějších teorií je myšlenka, že naše planeta byla obývaná mimozemskými civilizacemi ještě před námi.

Turínské plátno: Od obrazu Ježíše k vědeckým otázkám

Turínské plátno: Záhadný artefakt s vyobrazením muže zanechává otázky týkající se jeho původu a pravosti. Objevte historii této relikvie a přečtěte si o výsledcích vědeckých studií, které nahlížejí do jeho tajemství.

Jak se chovat při setkání s duchy: klid, respekt a otevřená komunikace

Setkání s duchy může být fascinující nebo děsivá zkušenost. V tomto článku najdete doporučení, jak se při takovém setkání chovat, jak navázat komunikaci, a co dělat, pokud se cítíte ohroženi. Klíčové jsou klid, respekt a otevřená komunikace.