Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Náboženství

Jak to bylo s biblickou potopou světa a máme se bát, že přijde znovu?

Noemova archa a mýtus o celosvětové potopě. Jaké jsou historické kořeny slavného příběhu a spekulace, že by se podobná katastrofa mohla v budoucnosti opakovat?

Záhada Betlémské hvězdy: historické teorie a astronomické hypotézy

Betlémská hvězda, jedno z největších tajemství historie, fascinuje vědce a teology po celá staletí. Seznamte se s různými historickými, astronomickými a teologickými teoriemi, které se snaží objasnit povahu a význam tohoto enigmatického jevu, známého také jako Vánoční hvězda.

Nejděsivější sekty světa: Příběhy náboženského fanatismu a tragédií

Nejděsivější sekty světa představují mrazivé případy náboženského fanatismu. Příběhy skupin jako Lidový chrám, Mansonova rodina nebo Heavens Gate, které se proslavily brutálními vraždami nebo hromadnými sebevraždami, připomínají, jak daleko mohou někteří lidé zajít v následování svých omylů a jak devastující mohou být důsledky jejich činů.

Santa Claus a Krampus: mezi vánočními legendami a mimozemskými tajemstvími

Prozkoumejte hloubku vánočních legend: Odhalujeme skryté spojitosti mezi tradičními postavami jako jsou Santa Claus a Krampus a možnými paralelami v mimozemské mytologii, které přinášejí nový pohled na tyto oblíbené vánoční postavy.

Biblická Archa úmluvy: Tajná vysílačka pro komunikaci s mimozemskými civilizacemi?

Biblická Archa úmluvy je fascinující starověký artefakt, který mnohé teoretiky inspiroval k neobvyklým hypotézám. Jednou z nich je i teorie, že jde o tajnou vysílačku pro komunikaci s mimozemskou civilizací. Je na tom něco pravdy, nebo patří tato myšlenka do světa science fiction?

Exorcismus: Pravda a omyly

Článek se věnuje pravdám a omylům týkajících se exorcismu, starobylého rituálu vyhánění démonů. Prozkoumává jeho kořeny, formy, současné využití a potenciální rizika.

Turínské plátno: Od obrazu Ježíše k vědeckým otázkám

Turínské plátno: Záhadný artefakt s vyobrazením muže zanechává otázky týkající se jeho původu a pravosti. Objevte historii této relikvie a přečtěte si o výsledcích vědeckých studií, které nahlížejí do jeho tajemství.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Nedoceněné postavy v Pánu Prstenů: Kdo zaslouží více pozornosti a proč?

Pán prstenů je svět plný komplexních a fascinujících postav. Některé z nich však často zůstávají v pozadí. Přečtěte si o těch, kteří zaslouží více pozornosti.

Snění jako klíč k duši: Jak rozluštit tajemství svých snů.

Sny jsou oknem do budoucnosti a zrcadlem duše, odhalující naše emoce, touhy a obavy. Od biblických příběhů až po moderní psychologii, snění nám pomáhá lépe poznat sebe sama. Naučte se, jak rozumět svým snům bez zbytečných knih nebo seminářů.

Mimozemšťany z Marsu postihla katastrofa

Snad největší záhadu naší sluneční soustavy v sobě skrývá planeta Mars. Už v roce 1877 vznikla legenda o zelených mužíčcích, kteří sousední rudou planetu...

Jaké by to bylo být profesorem v Bradavické škole kouzel a čar?

Představte si, že jste profesorem v Bradavické škole kouzel a čar. Máte přístup k nespočetnému množství knih a kouzelnických artefaktů, učíte mladé kouzelníky a čarodějky a jste součástí prestižních řad učitelů. Tato role s sebou přináší také výzvy, neboť svět magie je plný nebezpečí. Vaše mise? Vzdělávat, inspirovat a chránit své studenty.