Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Články

Hermiona válčí s magickým světem: Jedna čarodějka obrací vzhůru nohama práva skřítků!

Ve světě Harryho Pottera bojuje Hermiona Grangerová za práva skřítků, magických bytostí zneužívaných jako levná pracovní síla. Založením Společnosti Proti Utrácení Elfům-Winky (S.P.E.W.) se snaží upozornit na sociální a etické problémy v čarodějnickém světě, odrážející reálné otázky spravedlnosti, rovnosti a aktivismu.

Erich von Däniken: Geniální vizionář nebo kontroverzní podvodník?

Erich von Däniken - kontroverzní spisovatel s teoriemi o mimozemském vlivu na historii. Jeho knihy přitahují i kritiky kvůli nedostatečným důkazům. Je považován za průkopníka i komerčního manipulátora, ale jeho vliv na zájem o záhady vesmíru je zřejmý.

Tajemný Olgoj Chorchoj: Smrtící bestie pouště Gobi, nebo pouhý mýtus?

Olgoj Chorchoj, tajemný tvor pouště Gobi, je středem řady legend a pověstí. Někteří ho popisují jako smrtícího červa, který se plazí pískem, jiní tvrdí, že je to jen legenda mongolských starousedlíků.

V Srbsku exhumovali upíra aby mu probodli srdce a tělo spálili na hranici

Příběh sedláka Petra Plogajoviče z roku 1725, jehož úmrtí vyvolalo v srbské vesnici upíří hysterii. Ta skončila, až když mu bylo kůlem probodnuto srdce a jeho tělo spáleno na hranici.

Mimozemšťany z Marsu postihla katastrofa

Snad největší záhadu naší sluneční soustavy v sobě skrývá planeta Mars. Už v roce 1877 vznikla legenda o zelených mužíčcích, kteří sousední rudou planetu...

Podivná zmizení v Bermudském trojúhelníku

Záhada bermudského trojúhelníku: V hlubinách Atlantiku se skrývá tajemná oblast, která je proslulá tím, že zde pravidelně a téměř beze stopy mizí lodě a letadla. Proč se to děje?

Podivné zjevení u Starého Plzence děsí ještě dnes

Šokující setkání! Čtyři chlapci ze Starého Plzence prožili chvíle hrůzy, když v přírodě za městem narazili na obří žlutě zářící postavu. Kdo to byl, odkud pochází a kde se v kraji pod Radyní vzal?

Nadbytečná kila zkuste rozchodit

Téma hubnutí a obezity je stále aktuální a mnoho lidí se snaží hubnout pomocí různých zaručených diet, tablet a posiloven. Nicméně v dnešním článku se dozvíte, že hubnutí lze úspěšně docílit i bez těchto věcí. Klíčem k úspěchu je jednoduchá rovnice: příjem energie musí být menší než její výdej.

Co se starým chlebem – 5 tipů

Tradiční recepty na využití starého chleba: od chlebové polévky přes chlebové bramboráky až po originální pizzu. Tyto jednoduché a úsporné nápady našich babiček promění starý chléb v chutné pokrmy.

Duch syna zachránil stařence život

Příběh o setkání s duchem zesnulého syna, který po své smrti navštívil svou matku, paní Magdalenu, aby ji ochránil před nebezpečím, přináší nový pohled na fenomén duchovních zjevení.

Za hranice filmové hudby: Jak James Horner vytvořil soundtrack pro Avatara

James Horner, proslulý skladatel filmové hudby, vytvořil pro film Avatar jedinečný a inovativní soundtrack. Hudba ve filmu hraje klíčovou roli, přenáší diváky do jiného světa a odráží bohatou biodiverzitu a kulturu Pandory.

Kostlivci a další přízraky ožívají na Vyšehradě

Pojďme se podívat na přízraky a podivné bytosti, které činí Vyšehrad tajemným. Psychotronici tvrdí, že se pod ním nachází tajné a neprobádané prostory. Je tu také sestava kamenů zvaná Čertův sloup. Ta odkazuje na legendu o kanovníkovi, který propadl hazardu. A kolem nedaleko stojící Rotundy sv. Martina se to prý po nocích hemží prapodivnými přízraky.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Po stopách obrů

V Hostinném na radniční věži stojí dva obři a město střeží. Dohlíží, by všechen jeho lid žil v míru a měl ve městě klid. Poutníku, který k nám...

Stane se lidstvo otrokem umělé inteligence?

Diskuse o potenciálních důsledcích umělé inteligence se objevují stále častěji. Nejkontroverznější názor je ten, že lidstvo by se mohlo stát otrokem umělé inteligence. Je to ale skutečná hrozba nebo jen dystopická představa?

Do hotelu chodí duchové

Rudník je nevelká obec v podhůří Krkonoš. Od sousedních vesnic se na první pohled ničím zvláštním neliší. Blízkému okolí dominuje malebný kostelík. Pod ním...

Jsme potomky Keltů?

První historické zmínky o Keltech zapadají do řecké literatury a objevují se asi kolem roku 500 před naším letopočtem. Tehdy Keltové obývali rozlehlá území...