Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Záhady

V Srbsku exhumovali upíra aby mu probodli srdce a tělo spálili na hranici

Příběh sedláka Petra Plogajoviče z roku 1725, jehož úmrtí vyvolalo v srbské vesnici upíří hysterii. Ta skončila, až když mu bylo kůlem probodnuto srdce a jeho tělo spáleno na hranici.

Podivná zmizení v Bermudském trojúhelníku

Záhada bermudského trojúhelníku: V hlubinách Atlantiku se skrývá tajemná oblast, která je proslulá tím, že zde pravidelně a téměř beze stopy mizí lodě a letadla. Proč se to děje?

Podivné zjevení u Starého Plzence děsí ještě dnes

Šokující setkání! Čtyři chlapci ze Starého Plzence prožili chvíle hrůzy, když v přírodě za městem narazili na obří žlutě zářící postavu. Kdo to byl, odkud pochází a kde se v kraji pod Radyní vzal?

Záhada Betlémské hvězdy: historické teorie a astronomické hypotézy

Betlémská hvězda, jedno z největších tajemství historie, fascinuje vědce a teology po celá staletí. Seznamte se s různými historickými, astronomickými a teologickými teoriemi, které se snaží objasnit povahu a význam tohoto enigmatického jevu, známého také jako Vánoční hvězda.

Mořské panny nebo kapustňák?

Tajemná mořská panna v Grónsku: V březnu roku 2013 zaznamenala skupina potápěčů záhadné zvuky pod vodou a následně se setkala s neznámým tvorem. Měla tato podivná bytost něco společného s mimozemšťany pozorovanými na souši?

Samhain, brána do světa mrtvých

Keltský svátek Samhain je symbolem začátku zimy. Lidé se loučí s bohatstvím přírody a připravují se na chladné měsíce. Je to období plné rituálů, při kterých se komunikuje s duchy a vzpomíná na zesnulé. Samhain se dodnes slaví v různých formách po celém světě. Jedné takové jsme se zúčastnili.

Broumovské stěny a jejich tajemné rytiny – historie vytesaná do kamene

Broumovské stěny jsou impozantní skalní útvary na severovýchodě České republiky, které skrývají záhadné rytiny a nesou tajemství dávných kultur. Odhalte s námi tajemné vzkazy a příběhy, které nám naši předci zanechali z dávných dob.

Faustův dům v Praze: Místo plné tajemství a záhad

Faustův dům v Praze je fascinující a tajemné místo plné záhad, které se skrývají za jeho zdmi. Tento historický dům, pojmenovaný po legendární postavě Dr. Fausta, byl domovem mnoha významných osobností včetně alchymistů, lékařů a vědců. Příběhy a legendy, které se o něm vyprávějí, přitahují návštěvníky z celého světa.

Magický kruh v Kounově: Astronomický kalendář nebo svatyně dávných kultur?

Kounovské řady představují přes 2 kilometry dlouhý sled kamenů který skrývá svůj původ a účel. Mohou být astronomickým kalendářem nebo svatyní dávných kultur. Přestože neodolaly zkoumání vědců, stále si zachovávají svou záhadnou auru.

Yellowstone – tajemný svět vulkánů, divoké zvěře a archeologických pokladů

Yellowstone je nejstarším národním parkem na světě, ale také jedním z nejméně prozkoumaných a nejtajemnějších míst naší planety. Tento obrovský kus divočiny, posetý gejzíry a vodopády, ukrývá řadu záhad a je domovem největší koncentrace savců v kontinentálních USA.

Pombero: Zlověstné únosy a sexuální násilí v srdci jihoamerických legend

V jihoamerickém folklóru existuje postava známá jako Goblin Pombero, která vyvolává jak hrůzu, tak fascinaci. Tato tajemná bytost je v mnoha pověstech spojována s různými příběhy. Ačkoliv se jedná o lidový mýtus, příběhy o Pomberovi jsou hluboce zakotveny v kultuře Jižní Ameriky.

Mitchell-Hedgesova křišťálová lebka a její záhadný původ

Mitchell-Hedgesova křišťálová lebka, známá také jako Lebka zkázy, je jedním z nejzáhadnějších artefaktů spojených s mayskou civilizací. Objevena byla v roce 1927 v Belize a dodnes fascinuje svou detailní zpracovaností a tajemnými legendami. Přestože moderní věda naznačuje její možný novější původ, lebka zůstává symbolem lidské fascinace tajemstvím starověkých kultur.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Kostely nebo energetická centra

Tajemství Stonehenge a Newgrange, starodávných megalitických staveb, které jsou centrem legend a historie. Jak využívaly sluneční a zemskou energii, k čemu sloužily a jaký byl jejich účel?

Harry Potter a Kámen mudrců: Jak to všechno začalo

Příběh mladého kouzelníka jménem Harry Potter zaujal celý svět. Jak to vše začalo s první knihou série - Harry Potter a Kámen mudrců? Ponořme se do kouzelného světa plného dobrodružství.

Kančendženga: Hora, kde bydlí bohové a vichřicemi trestají neuctivce

Hory, kde bydlí bohové! Kančendženga, neohrožený strážce Himálaje, vzbuzuje úctu i hrůzu. Lámové varují před jeho hněvem, kdy vichřicemi trestá každého, kdo neprojeví úctu tomuto posvátnému vrcholu.

Skrývá mimozemský život Europa?

O tom, že naše planeta není jediným místem ve vesmíru vhodným pro život, už ani nemusíme spekulovat. Mimozemský život je ale možná blíže, než...