Harry Potter
logo STAR WARS
logo pán prstenů
MARWEL
Game of Thrones
dungeons dragons
Zaklínač
warhammer

Články

spot_img

KATEGORIE

Duchové

Duch syna zachránil stařence život

Příběh o setkání s duchem zesnulého syna, který po své smrti navštívil svou matku, paní Magdalenu, aby ji ochránil před nebezpečím, přináší nový pohled na fenomén duchovních zjevení.

Na duchy ani farář nestačil

Paranormální události v jihočeském Sepekově: Pan Josef je svědkem záhadných jevů, zjevení mlhavých postav a tajemných hlasů v kuchyni starého domu. Vše zřejmě souvisí s historií místa a požárem, který tu vypukl v roce 1912. V okolí domu byly pozorovány i další záhadné úkazy.

Samhain, brána do světa mrtvých

Keltský svátek Samhain je symbolem začátku zimy. Lidé se loučí s bohatstvím přírody a připravují se na chladné měsíce. Je to období plné rituálů, při kterých se komunikuje s duchy a vzpomíná na zesnulé. Samhain se dodnes slaví v různých formách po celém světě. Jedné takové jsme se zúčastnili.

Duchové mezi námi: Zážitky lidí, kteří viděli duchy

Duchové a paranormální jevy vždy fascinovali lidstvo a vyvolávali mnoho otázek. Tento článek přináší příběhy Lisy, Martina a Catherine, kteří zažili setkání s duchy. Přestože věda neposkytuje odpovědi, tyto osobní zážitky nabízejí pohled do světa plného tajemství a neznámého.

Technologie lovu duchů od seancí po moderní detektory

Historie a vývoj technologií používaných v lovu duchů: Od raných spiritistických seancí, přes první elektronické detektory, až po dnešní sofistikované termovizní kamery a senzory pohybu, které otevírají nové možnosti v pochopení paranormálních jevů.

Velhartický hřbitov: Tajemné místo plné záhad a strachu

Velhartický hřbitov: Záhadné události a temné síly, které ovládají toto mystické místo. Přijďte se podívat na tajemství, která zde čekají na odhalení.

Kdo jsou Zombie?

Zombie jsou fiktivní stvoření, která mají původ v haitské kultuře a postupně se staly ikonickou součástí kultury populární. Známe je především z filmů, televizních seriálů a videoher. Představují oživlé mrtvé, kteří mohou být rychlí, agresivní a nebezpeční.

Duchové a nevysvětlitelné jevy: Paranormální zážitky v českých hradech a zámcích

Navštívit historické hrady a zámky může být více než jen cestou do minulosti. Některé z nich jsou známé svými děsivými příběhy a paranormálními jevy. Nevysvětlitelné zvuky, stíny a dokonce i fyzické doteky jsou často spojovány s hradem Houska, zámkem Český Šternberk nebo hradem Pernštejn.

Česnek: Přírodní lék a ochránce proti démonickým bytostem

Česnek je znám7 svými léčivými vlastnostmi, ale málokdo ví, že je také tradiční ochranou proti démonickým bytostem. Tato víra je zakořeněná v mnoha kulturách, počínaje antickým Řeckem až po středověkou Evropu.

Nejhrůznější horory světové kinenematografie

Článek se zaměřuje na nejhrůznější horory světové kinematografie, včetně takových klasik jako Psycho, The Texas Chain Saw Massacre, The Exorcist, Halloween, The Shining a Alien. Tyto filmy předefinovaly žánr hororu a stanovily vysoké standardy pro budoucí filmy. Každý z nich představuje unikátní a inovativní přístup ke strašení diváků a mají své zasloužené místo v historii kinematografie.

Nejznámější strašidelné domy na světě: Příběhy plné duchů a záhad

Prozkoumejte nejznámější strašidelné domy a zámky na světě, jejich historii a příběhy, které je obklopují. Od Amityville Horror House v New Yorku, přes Winchester Mystery House v Kalifornii, zámek Bran v Rumunsku, až po Myrtles Plantation v Louisianě a zámek Edinburgh ve Skotsku. Každý z nich má svůj jedinečný a strašidelný příběh.

Kde bydlí duchové

Nejnovější průzkumy ukazují, že duchové mohou být spojeni s čtyřmi hlavními faktory: problematickými rodinnými vztahy, nesmířenými dušemi zemřelých, nevhodnými místy pro stavbu a spiritistickými praktikami. Tyto faktory mohou vést k jevům, které lidé vnímají jako přítomnost duchů.
spot_img

Tipy z nákupní galerie

Zboží z filmů a seriálů: Harry Potter, Zaklínač, Hra o trůny, Pán prstenů, Marvel, Hvězdné války, Assassins Creed, World of Warcraft

spot_img

Nejnovější články - magazín ze světa záhad, tajemna a fantasy ...

Šest nejzajímavějších faktů o Gandalfovi, které jste možná nevěděli

Podívejte se na šest nejzajímavějších faktů o Gandalfovi, ikoničtí postavě ze Středozemě J.R.R. Tolkiena. Odkryjte inspiraci pro jeho postavu, jeho pravé jméno, schopnosti, vztah k tabáku, jeho vlastnictví jednoho z Tří prstenů a historii jeho meče. Gandalf je komplexní postava s hlubokou historií a zajímavými detaily.

Deset nevyřešených záhad ze série Harry Potter, které stále poutají fanoušky

Série knih o Harrym Potterovi od J.K. Rowlingové láká fanoušky po celém světě nejen svými dobrodružstvími, ale také řadou nerozřešených záhad. Představujeme deset otázek, které autorka dosud nevyřešila a které lákají k vysvětlení.

Nejděsivější sekty světa: Příběhy náboženského fanatismu a tragédií

Nejděsivější sekty světa představují mrazivé případy náboženského fanatismu. Příběhy skupin jako Lidový chrám, Mansonova rodina nebo Heavens Gate, které se proslavily brutálními vraždami nebo hromadnými sebevraždami, připomínají, jak daleko mohou někteří lidé zajít v následování svých omylů a jak devastující mohou být důsledky jejich činů.

Vyvolávání duchů: Metody, rizika a doporučení pro bezpečnou komunikaci se světem duchů

Článek se zaměřuje na téma vyvolávání duchů a poskytuje informace o různých metodách, rizicích a doporučeních pro ty, kteří se chtějí snažit navázat kontakt se světem duchů. Zároveň upozorňuje na nutnost respektování duchů a dodržování etických zásad.